Nga humbja e oreksit te dridhja, zbulohen simptomat e reja të Covid-19

Nga humbja e oreksit te dridhja, zbulohen simptomat e reja të Covid-19

Infeksioni i ri i koronavirusit dihet se shkakton një larmi simptomash dhe simptomat gjithashtu kanë një gamë të gjerë për sa i përket ashpërsisë.

Ndërsa disa njerëz të infektuar me virusin qëndrojnë asimptomatik, të tjerët zhvillojnë simptoma të rënda që kërkojnë shtrim në spital dhe kujdes intensiv, madje mund të rezultojnë në vdekje.

Agjenci të ndryshme shëndetësore globale kanë renditur një numër simptomash si shenja të infeksionit të ri të koronavirusit, por ndërsa virusi shndërrohet dhe përhapet më tej, po raportohen edhe simptoma të reja të infeksionit.

Sipas një studimi të ri, dhimbjet e kokës, humbja e oreksit dhe dridhjet e dhimbjet e muskujve mund të jenë gjithashtu simptoma të COVID-19 të cilat më parë janë anashkaluar.

Simptomat u gjetën të lidhura me sëmundjen COVID-19 nga një studim nga Imperial College, Londër.

Një studim i programit REACT që përfshin më shumë se një milion njerëz në të gjithë Anglinë konfirmoi gjetjet.

Të dhënat u mblodhën midis qershorit 2020 dhe janarit 2021. Pyetësorët dhe testet u përdorën për të mbledhur informacion mbi simptomat e njerëzve të infektuar me sëmundjen.

Më shumë se 60 për qind të njerëzve që rezultuan pozitivë për virusin nuk treguan ndonjë simptomë, përfshirë ato më të zakonshmet si humbja e shijes dhe aromës, ethe, dhe të tjera.

Studiuesit gjithashtu zbuluan se mosha ishte një faktor për simptomat e përjetuar nga njerëzit.

Për shembull, dridhjet u gjetën si një simptomë në të gjitha grupmoshat për njerëzit që ishin testuar pozitivisht.

Në të njëjtën kohë, dhimbjet e kokës u raportuan vetëm tek fëmijët dhe adoleshentët e moshës 5 deri në 17 vjeç, dhe humbja e oreksit dukej më e zakonshme tek njerëzit e moshës midis 18-55.

Të rriturit gjithashtu kishin më shumë të ngjarë të raportonin dhimbje të muskujve si një simptomë e COVID-19, ndërsa fëmijët ishin grupi më pak i mundshëm për të raportuar kollë, ethe dhe simptoma të humbjes së oreksit.

/Gazeta Express

Copy link
Powered by Social Snap